Hyvin palvelleen Föli- Managerin on aika väistyä uuden, entistä paremman käyttöliittymän tieltä. Uutta sisällönhallinnan käyttöliittymää on testattu ja hiottu pitkin vuotta. Pilotointivaiheessa saimme asiakkailtamme arvokasta palautetta, jonka avulla käyttöliittymästä hiottiin entistäkin parempi. Käytettävyyden arvioinnissa todellisia käyttäjiä parempaa asiantuntijaa ei ole, joten iso kiitos kuuluu asiakkaillemme.

Nyt uusi, freesimpi MediaCloud CMS on julkaisuvalmis ja asiakkaidemme käytössä joulukuussa 2018.

Miksi uudistus on tehty?

Fölinäyttöjen käyttäjämäärä jatkaa huimaa kasvuaan. Haluamme, että Fölinäytöt erottuu jatkossakin muista helppokäyttöisyydellä ja näyttöjen hallittavuudella. Nykyistä käyttöliittymää on kehitetty yli toista vuosikymmentä aina uusia toiminnallisuuksia lisäten. Toisinaan kehitystoiveet ovat törmänneet vanhaan järjestelmään sisäänrakennettuihin rajoitteisiin, joiden takia toiveita on ollut vaikea toteuttaa. Vanha käyttöliittymä oli siis tullut auttamatta tiensä päähän.

Tuotekehitystiimimme ei ole säästellyt aikaa tai energiaa pohtiessaan, miten järjestelmä olisi sekä mahdollisimman selkeä ja helppo käyttää että mahdollistaisi silti monimuotoisemmatkin käyttötarpeet. Uusi MediaCloud CMS on huima harppaus käyttäjäystävällisyydessä, minkä takia me Fölillä olemme uudistuksesta innoissamme. Uusi käyttöliittymä tuo mukanaan liudan parannuksia, mutta mikä kaikki muuttuu käytännössä?

Uusi raikkaampi ilme

Kevään aikana olemme jo uudistaneet Fölinäyttöjen ilmettä ja nettisivuja. Uuden MediaCloud CMS:n näkyvin uudistus onkin sen raikas, selkeä ulkoasu. Uudessa käyttöliittymässä on karsittu kaikki turha ja jätetty vain olennainen, jotta uudenkin käyttäjän olisi helppo hallita sisältöjä. Yhtenäinen uudistunut ilme kulkee käsi kädessä Fölinäyttöjen toimintaperiaatteen kanssa: selkeää, laadukasta ja rentoa.

Helpompaa sisällönhallintaa

Info- tai mainosnäyttö ei ole mitään ilman sisältöä. Jatkossa sisällönhallinta on entistä helpompaa, kun kaikki sisältö lisätään suoraan etusivulta ilman navigointia eri yksiköihin tai näyttöryhmiin. Esityspohjien lisäys ja vanhojen hallinta on myös aiempaa yksinkertaisempaa.

Samalla kun sisällön lisääminen helpottuu ja nopeutuu, myös esikatselutoiminto paranee. Esikatselu-toiminnolla näkee soittolistojen sisällön kokonaisuudessaan ja oikeassa kuvasuhteessa.

Uudessa käyttöliittymässä on panostettu etenkin visuaalisuuteen ja selkeisiin painikkeisiin. Näin käyttöliittymän ominaisuudet on helpompi hahmottaa ja ymmärtää ilman käyttöohjeiden selailua tai käyttökoulutusta.

MediaCloud CMS toimii mobiilissa

Yhä useammin sisältöjä hallitaan myös mobiilisti. Uusi MediaCloud CMS vastaa tähän tarpeeseen: käyttöliittymä on suunniteltu mobiilikäytön ehdoilla, kuitenkaan muita laitteita unohtamatta. Isommalla näytöllä kohteita on näkyvissä enemmän, kun taas mobiilissa näkymä on pelkistetty ja painikkeet selkeitä.

Useiden näyttöjen hallinta helpottuu

Käyttäjille, jotka hallitsevat useita yksiköitä ja mediasoittimia, uusi käyttöliittymä on pitkään kaivattu parannus. Uudessa MediaCloudissa käyttäjä voi yhdessä ja samassa näkymässä hallita useaa yksikköä kerralla. Myös mediasoitinkohtaisen sisällön tarkastelu onnistuu helposti yhdessä näkymässä. Samalla aiemmat näyttöryhmät muuttuvat monipuolisemmiksi soittolistoiksi, joita voi jakaa eri yksiköihin ja siten vain tietyille käyttäjäryhmille.

Hakuominaisuus laajenee

Hakuominaisuudet laajenevat koskemaan esityspohjia ja mediasoittimia. Uudessa järjestelmässä on siis entistä helpompia etsiä jo luotuja esityspohjia tai käytössä olevia mediasoittimia. Samalla haku tarjoaa oikopolkuja: esimerkiksi esityspohjia voi suoraan hausta käyttää uuden sisällön luontiin.

Joustava ruudun jakaminen

Uudessa järjestelmässä ruudunjako tehdään mediasoitinkohtaisesti. Aiempi ruudunjako näyttöryhmittäin aiheutti toisinaan ongelmia, jos sama näyttö kuului useaan näyttöryhmään ja näyttöryhmien ruudunjaot olivatkin erilaiset.

Ruudunjako tehdään samankaltaisella työkalulla kuin vanhassa käyttöliittymässä. Näyttöryhmien ruutualueilla aiemmin olleet sisällöt siirtyvät omiin soittolistoihinsa, jotka linkittyvät mediasoittimelle siirtyneeseen ruutualueeseen.

Ketterämpää tuotekehitystä

Vaikka paljon työtä teettänyt ja pitkään odotettu käyttöliittymä nyt julkaistaan, sen kehittäminen ei lopu. Uusi käyttöliittymä on alusta loppuun Föliläisten omaa tuotekehitys- ja suunnittelutyötä. Haluamme edelleen tehdä palvelusta entistä paremman ja uusi käyttöliittymä tarjoaa tähän kehitystyöhön hyvän alustan. Heti julkaisun jälkeen jatkamme käyttäjähallinnan, uusien sisältötyökalujen ja editorien sekä mediakirjaston kehitystä.

Aika antaa palautetta!

Käyttöliittymän käytettävyyttä on vaikea saada kerralla toimivaksi, minkä takia janoamme käyttökokemuksia ja palautetta oikeilta käyttäjiltä. Ruusut, risut, ja männynkävyt otamme vastaan osoitteessa info@folinaytot.fi. Palautetta voit antaa myös suoraan uudessa MediaCloudissa: linkki palautteen antamiseen löytyy käyttäjä-kuvakkeesta.

Ystävämme FirstViewn tuottamassa videossa voit tutustua uunituoreeseen MediaCloudiin: