Tuntuuko siltä, että säännöllinen sisällöntuotanto kaatuu kerta toisensa jälkeen jatkuvasti vaivaavaan aikapulaasi tai vaikeakäyttöisiltä tuntuviin kuvankäsittelyohjelmiin?

Netin tarjoamien grafiikkatyökalujen myötä kuvankäsittelyn amatöörikin voi onneksi heittää hyvästit näille ongelmille. Netti on nimittäin pullollaan helppokäyttöisiä työkaluja graafisten sisältöjen loihtimiseen. Yksi näistä on Canva, joka on monen sisällöntuottajan luottotyökalu.

Canva on ilmainen graafisen suunnittelun työkalu, jolla aloittelijakin voi tuottaa upeita kuvasisältöjä. Canvasta löytyy paljon valmiita kuvapohjia, joita voit muokata omiin tarpeisiisi sopiviksi. Pohjiin voi lisätä kuvia, muokata fontteja ja värejä mieleiseksi. Canvan voi laajentaa myös maksulliseen Canva for Work -versioon, jolloin saat lisää ominaisuuksia käyttöösi.

Infonäyttösisältöjen luominen Canvalla

Canvalla voi loihtia helposti materiaalia myös infonäytöille. Tässä pikaoppaamme näyttömateriaalien luomiseen.
Aloita luomalla käyttäjätunnus Canvaan. Voit kirjautua työkaluun myös Google- tai Facebook-tunnuksillasi.

1. Kirjauduttuasi sisään, valitse ensin etusivulta haluamasi suunnittelumalli. Esimerkiksi Leveä esitys (16:9) on sopiva malli vaakasuuntaisille mainosnäyttömateriaaleille, sillä kuvat ovat suoraan oikeassa kuvasuhteessa näytöillesi.

 

2. Seuraavaksi valitse Canvan vasemmassa reunassa listatuista mallipohjista mieleisesi ja aloita muokkaus.

3. Voit poistaa pohjassa olevia kuvia sekä ladata niiden tilalle omia kuviasi kohdasta Lataukset.

Voit myös muuttaa elementtien värejä, fontteja ja muokata tekstejä > Klikkaa haluamiasi elementtejä, jolloin kuvapohjan yläreunaan ilmestyy työkalurivi fonttien, tekstien ja värien muokkaamiseen.

Voit määrittää sijaitseeko kuva tekstielementin takana vai edessä. Klikkaa ensin haluamaasi elementtiä esim. latamaasi kuvaa > Klikkaa työkalurivin oikeasta reunasta kohtaa Sijainti > Valitse pudotusvalikosta kohta Eteenpäin tai Taaksepäin.

4. Kun kuvapohjasi on valmis voit ladata sen omalle koneellesi yläreunan sinisen palkin nuolikuvakkeesta. Tiedostomuodoksi kannattaa valita jpg- tai png. Valmis kuva on heti käyttövalmis infonäytöillesi ja sen voi ladata suoraan Fölinäyttöjen julkaisujärjestelmään.

Aikaa esimerkin mukaisen kuvan tekemiseen meni vain vaivaiset viisi minuuttia ja siitä sitten nopea päivitys infonäytölle houkuttelemaan asiakkaita ostotoimenpiteisiin – helppoa ja nopeaa vai mitä.