Tieto motivoi ja sitouttaa. Tietämättömyys taas luo epävarmuutta sekä synnyttää huhuja. Henkilöstö työskentelee tuottavammin kun ihmiset tietävät missä mennään, tieto kulkee ja yrityksen arvot sekä tavoitteet ovat selvillä.

Henkilöstöviestintä on monissa firmoissa joko puutteellista tai työntekijöille suunnatut viestit eivät vain mene perille. Ongelmaa ei kannata painaa villaisella, sillä toimivalla sisäisellä viestinnällä ja motivoituneella henkilöstöllä on suora yhteys yrityksen menestykseen. Tutkimuksen mukaan, yritykset joilla on aktivoitunut ja ajan-tasalla oleva henkilökunta, suoriutuu keskimäärin 202% paremmin kuin yritykset, joiden henkilökunta on passiivinen (Lähde: Dale Carnegie Groupin teettämä tutkimus).

Työpaikalla vellovat luulopuheet ja tietämättömyys ovat myrkkyä sekä työyhteisölle, että yrityksen toiminnalle. Jos työntekijä käyttää päivästään 20 minuuttia huhupuheiden vatvomiseen, vuodessa se tekee keskimäärin 86 tuntia. Ei tarvitse olla taloustieteilijä, että ymmärtää menetyksen olevan merkittävä myös euroissa.

 

Infonäyttöjen käyttö sisäisen viestinnän kanavana kasvaa

Jotta tieto kulkee, sen pitää olla helposti saatavilla. Digitaalisten infonäyttöjen avulla tieto saadaan kulkemaan myös niille, jotka eivät suorita työtään näyttöpäätteillä, esimerkiksi tehtaiden linjastoille ja tuotannossa työskenteleville ihmisille. Näytöt voidaan sijoittaa juuri oikeisiin paikkoihin työntekijöiden nähtäville kuten auloihin, taukotiloihin, varastoihin, tietyille osastoille ja linjastoille. Sisältöjen päivitys yrityksen kaikkiin toimipaikkoihin onnistuu verkon välityksellä helposti muutamalla klikkauksella.

Infonäyttöjen hyödyntäminen sisäisessä viestinnässä Intranettien ja muiden välineiden rinnalla on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan, juuri niiden helppouden takia. Viestit ovat silmäiltävissä kätevästi työn lomassa ilman, että työn suorittaminen keskeytyy.

Toteutetaanko teillekin helpompi henkilöstöviestinnän kanava, josta tieto on koko henkilöstön saatavilla työnkuvasta riippumatta?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää hyväksi todetuista ratkaisuistamme.